Een blog over het zoeken naar energie. Het leren genieten van het leven. Vol van creativiteit: naaien, knutselen, bakken,... Mama on the loose.

woensdag 23 december 2015

Gevulde courgettes, mijn comfortzone

Het was weer zo lang geleden dat er nog een gevulde courgettes uit de oven verschenen. Voor mij in ieder geval comfortfood samen met pasta en ratatouille. Smullen maar!


Wat heb je nodig voor 4 personen voor de gevulde cougettes:
- 4 kleinere courgettes
- 500 Gr bereid gehakt
- 30 Gr tomatenpuree
- geraspte kaas
- Italiaanse kruiden
- olijfolie
- zout

Snij de cougettes in twee en hol ze uit. Gooi het vruchtvlees niet weg, maar hou apart.


Besprenkel de helften met zout en laat een kwartier uitlekken op keukenpapier.


Leg ze in een vuurvaste schotel en zet met microgolffolie 15 min op 600 watt in de microgolf. 
Bak ondertussen het gehakt in de olie aan en doe er het vruchtvlees bij. Voeg vervolgens de tomaten puree erbij en kruid af met de Italiaanse kruiden. Laat stoven tot zacht.


Giet het overtollige vocht van de cougettes af en schep het gehaktmengsel in de courgette. Bestrooi met kaas en plaats in de oven onder de grill.



Maak pasta erbij of rijst. Ik verkies steeds ratatouille als Sidedish.


Smakelijk!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten